Palau de Pedralbes / Palacio de Pedralbes
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Palau de Pedralbes / Palacio de Pedralbes

Palacio de Pedralbes / Palau de Pedralbes
 
ÍndexÍndex  PortalPortal  ForoForo  Últimas imágenesÚltimas imágenes  NormasNormas  CercarCercar  Registrar-seRegistrar-se  Iniciar Sessió  Regnes RenaixentsRegnes Renaixents  Reinos RenacientesReinos Renacientes  

 

 T2/6S

Ir abajo 
AutorMissatge
Klohita
Miembro
Miembro
Klohita


Cantidad de envíos : 1324
Edad : 117
Fecha de inscripción : 24/07/2007

Hoja de personaje
Salut:
T2/6S Left_bar_bleue1/1T2/6S Empty_bar_bleue  (1/1)
Poder:
T2/6S Left_bar_bleue0/0T2/6S Empty_bar_bleue  (0/0)
Dinero:
T2/6S Left_bar_bleue0/0T2/6S Empty_bar_bleue  (0/0)

T2/6S Empty
MissatgeAssumpte: T2/6S   T2/6S EmptyDs Maig 16 2009, 06:11

Cita :
Estatuto del Colegio de Abogados de Cataluña:

TITULO I
Nombre, ámbito territorial, domicilio, duración, miembros, finalidades y deberes.


ARTICULO 1º:

Nombre:

La Institución citada en el Estatuto del Tribunal de Apelación se denominará "COLEGIO DE ABOGADOS DE CATALUÑA".

Ambito territorial:
Para todos los efectos legales, se le considerará su ámbito territorial el Principado de Cataluña, cuyas fronteras y territorio delimita el ART.I de la Constitución del Principado de Cataluña.

Domicilio:
Tendrá como domicilio la ciudad de su presidente, sin perjuicio de instalar sedes y realizar sus actividades en cualquier parte del territorio del Principado de Cataluña.

Duración y miembros:
Su duración será indefinida y el número de sus colegiados ilimitado.

ARTICULO 2°:

Finalidades.

El "Colegio de Abogados de Cataluña" tiene por objeto promover la formación de nuevos abogados en todo el Principado mediante exámenes sobre leyes, el desarrollo de la profesión de abogado, su regular y correcto ejercicio y el bienestar de sus miembros y ciudadanos del Principado en asuntos judiciales.

Deberes del Colegio:
a)
Velar por la buena conducta profesional de sus colegiados formulando las recomendaciones que estime necesarias para candidatos al Tribunal de Apelación de Cataluña.
b) Prestar ayuda a sus colegiados y ciudadanos del Principado en forma de defensa ante cualquier acusación.
c) Dictar para sus colegiados normas relacionadas con el honor profesional.
d) Otorgar o discernir premios o recompensas a obras jurídicas que se publiquen en el Principado de Cataluña.
e) Realizar estudios para perfeccionar el conocimiento del Derecho.
f) Proponer a las autoridades que corresponda, proyecto de modificaciones legales o reglamentarias y formular recomendaciones para el mejoramiento de la Administración de Justicia.
g) Representar a los colegiados y ciudadanos de Cataluña que lo soliciten, tanto en los juicios de primera instancia como en las apelaciones ante el Tribunal de Apelación.
h) Mantener Bibliotecas Jurídicas y publicar obras que tiendan al desarrollo de los estudios jurídicos.
i) Crear y mantener oficinas para consultas y atención jurídica de personas ajenas al Colegio.
j) Denunciar o deducir querella ante la Justicia Ordinaria por todo acto que llegue a conocimiento del Consejo General y que sea constitutivo de la ausencia de imparcialidad del colegiado en los procesos en los que participe como tal.

TITULO II
De los colegiados, normas, medidas disciplinarias y recursos.

ARTICULO 3°:

Pertenecerán al Colegio, todos los ciudadanos catalanes que, cumpliendo con los requisitos que se señalarán, ingresen a él y se inscriban en sus registros.

Requisitos de ingreso:
a) Solicitar el ingreso de forma voluntaria y a título personal.
b) Convertirse en Abogado mediante los necesarios exámenes sobre leyes y sus correctas aplicaciones.
c) Obtener la aprobación de su ingreso por el Consejo General trás la revisión de dichos exámenes.
d) Prestar juramento o promesa de respetar las normas estatutarias y reglamentarias del Colegio, los principios de ética y los deberes de la profesión de abogado.

ARTICULO 4º:

Obligaciones de los colegiados :

a) Cumplir con la función propia de la profesión de abogado de ser un servidor de la justicia y un colaborador de su administración y defender diligentemente, con estricto apego a las normas jurídicas y morales, los derechos de sus clientes.
b) Conocer y cumplir los Estatutos del Colegio y los Reglamentos que dicte el Consejo General debiendo velar por el respeto de sus disposiciones.
c) Acudir a las reuniones que se convoquen y cooperar en aras al éxito de la labor del Colegio.
d) Desempeñar las funciones y comisiones que les encomiende el Consejo General o el Presidente, en su caso, salvo excusa legítima.
e) Firmar el Libro de Registro de Colegiados y dar aviso al Secretario de su cambio de domicilio y cualquier otra variación de sus datos personales que alteren la inscripción inicial.

ARTICULO 5°:

Derechos de los colegiados:

a) Elegir las autoridades del Colegio y ser elegidos como tales, de conformidad a las normas respectivas.
b) Solicitar del Colegio su ayuda en caso de atropello al ejercicio profesional.
c) Formular, de acuerdo con el Reglamento, peticiones y pronunciamientos sobre materias de interés profesional.
d) Gozar de todos los beneficios que, de acuerdo con estos Estatutos, sean establecidos en el Reglamento.

ARTICULO 6°:

Cese de la membresía:

Los miembros perderán su calidad de tal por muerte, por renuncia, por pérdida de su título de abogado o por expulsión acordada por los dos tercios de los miembros del Consejo General.
Los miembros podrán renunciar a su calidad de colegiados; sin embargo, no podrán hacerlo ni su renuncia será cursada mientras exista acusación o denuncia pendiente en su contra, relacionada con su conducta profesional.

ARTICULO 7°:

Normas:

Los socios estarán sometidos a la jurisdicción, disciplinaria del Colegio, de acuerdo con las normas que más adelante se indican.
Las medidas disciplinarias a que se refieren estos Estatutos se establecen sin perjuicio de las medidas disciplinarias que el Colegio o sus Consejeros o su Consejo pueda imponer en uso de atribuciones que les otorgue alguna Ley actualmente vigente, o que se dicte en el futuro relativa a la Etica Profesional.

Medidas disciplinarias:
a) Amonestación escrita: Primera amonestación.
b) Censura por escrito: Segunda amonestación.
c) Suspensión: No podrá exceder de un mes, para prolongar su duración se requerirá de un quórum de al menos, dos tercios de los Consejeros en ejercicio. Esta medida no liberará al colegiado de cumplir con sus obligaciones para con el Colegio.
d) Expulsión: se aplicará a aquel colegiado que incurriere en incumplimiento grave de sus obligaciones o realizare un hecho calificado de grave infracción a la ética profesional. Será decidida por el Consejo General con el acuerdo de dos tercios de sus miembros en ejercicio.

Estas medidas se aplicarán por el organismo respectivo de acuerdo con la gravedad de la infracción cometida. Y podrá además ordenarse la publicidad de la sanción.
Las medidas disciplinarias serán aplicadas por los Consejos Regionales respectivos, con excepción de la medida de expulsión, que sólo podrá ser aplicada por el Consejo General.
El Reglamento determinará las normas sobre audiencias, defensa, admisión de pruebas y en general, las que no correspondan a un debido procedimiento. Ninguna medida disciplinaria podrá ser aplicada sin sujeción a dichas normas.
El desistimiento o la retractación escrita, no obstan al ejercicio de la jurisdicción disciplinaria sin perjuicio que tales efectos, puedan aminorar el efecto de la sanción.

Recursos de las medidas disciplinarias:
El colegiado que fuere sancionado en virtud de las medidas disciplinarias, podrá recurrir por vía de revisión ante el mismo Consejo para que éste modifique o deje sin efecto el fallo, siempre que este recurso se funde en falta de emplazamiento, error de hecho o nuevos antecedentes o circunstancias que puedan probarse con documentos no considerados en la resolución cuya revisión se solicita. Si no concurriere alguna de estas causales se declarará improcedente el recurso.
El plazo para deducir este recurso será de 7 días contados desde la notificación del fallo recurrido.

TITULO III
Estructura, modificación del Estatuto y Disolución del Colegio:


ARTICULO 8°:

Estructura:
1)
Asamblea General: reunión general de los colegiados convocados de acuerdo con las normas establecidas en el Estatuto y en el Reglamento INterno del Colegio, en la que cada asistente tendrá voz y voto.
Podrá ser Ordinaria o Extraordinaria.
Será Ordinaria la que se convoque para los finales de gestión en la que el Consejo General presentará una Memoria de la labor del Colegio durante la gestión precedente.
Será Asamblea Extraordinaria la que se convoque a iniciativa del Consejo General, de tres Consejeros locales o a solicitud escrita y firmada por, a lo menos, 10 de los colegiados.
Sólo se tratarán las siguientes materias y deberán señalarse en la Convocatoria:

a) La reforma a los Estatutos del Colegio para la posterior presentación del proyecto antes las Cortes Catalanas.

b) La disolución de la Asociación.

2) Presidente: Representante legal del Colegio en todo aquello que los Estatutos no deleguen expresamente al Directorio o Consejo como tal o a las Asambleas Generales.
3) Vicepresidente: Colaborará con el Presidente en las materias que a éste corresponde. El Vicepresidente tendrá a su cargo la supervisión del Secretario del Colegio.
4) Secretario: Trabajará bajo las directrices y supervisión del Presidente y del Vicepresidente.
5) Consejo General: Administrará el Colegio de Abogados de Cataluña y realizará las finalidades establecidas en estos Estatutos. Se compondrá del Presidente, Vice-presidente y los Consejeros Locales.
6) Representantes locales: dirección y funcionamiento del Colegio en sus respectivos territorios, bajo la tutela y dependencia del Consejo General.

Lo anterior es sin perjuicio de los departamentos, comisiones y comités que se establecen en estos Estatutos o que se creen para su mejor funcionamiento.

ARTICULO 9º:

Modificación del Estatuto:

Sólo por acuerdo adoptado por la Asamblea General Extraordinaria, la que deberá celebrarse cumpliendo con todas las formalidades que establece el Reglameno Interno del Colegio. Con la posterior sanción por parte de las Cortes Catalanas.

ARTICULO 10º:

Disolución del Colegio de Abogados de Cataluña:

Sólo podrá acordarse por la mayoría de los asociados del Principado de Cataluña, en una Asamblea General Extraordinaria convocada por el Consejo General para este exclusivo efecto.
En caso de que se acordare la disolución del Colegio, el Presidente se encargará de pasar sus documentos donde disponga las Cortes Catalanas.


Disposiciones transitorias:

Disposición Transitoria 1ª:

Se faculta a los creadores de este Estatuto, para que eleven antes las Cortes Catalanas la revisión del mismo, quedando autorizados y comprometidos a aceptar e introducir modificaciones si la autoridad competente lo estima conveniente o necesario.

Disposición transitoria 2ª:
En la primera elección de Consejeros del Consejo General que corresponda llevar a cabo con posterioridad a la entrada en vigor de estos Estatutos se elegirán tantos Consejeros como cargos sean necesarios para completar el número de miembros del Consejo General.


Estatuto redactado, modificado y aprobado por la totalidad de sus creadores:
Javiera Basaurt de la Olla de Tarragona
Drlisandro de Barcelona
Lulu Bathory (Lulu29) de Lérida

A 14 de III de 1457 en el Principado de Cataluña.
Tornar a dalt Ir abajo
Klohita
Miembro
Miembro
Klohita


Cantidad de envíos : 1324
Edad : 117
Fecha de inscripción : 24/07/2007

Hoja de personaje
Salut:
T2/6S Left_bar_bleue1/1T2/6S Empty_bar_bleue  (1/1)
Poder:
T2/6S Left_bar_bleue0/0T2/6S Empty_bar_bleue  (0/0)
Dinero:
T2/6S Left_bar_bleue0/0T2/6S Empty_bar_bleue  (0/0)

T2/6S Empty
MissatgeAssumpte: Re: T2/6S   T2/6S EmptyDs Maig 16 2009, 06:12

Cita :
Estatut del Col·legi d'Advocats de Catalunya:

TITULO I
Anomeni, àmbit territorial, domicili, durada, membres, finalitats i deures.

ARTICULO 1r:

Nom:

La Institució citada a l'Estatut del Tribunal d'Apel·lació es denominarà "COL·LEGI D'ADVOCATS DE CATALUNYA".

Ámbit territorial:
Per a tots els efectes legals, se li considerarà el seu àmbit territorial el Principat de Catalunya, les fronteres del qual i territori delimita el ART.I de la Constitució del Principat de Catalunya.

Domicili:
Tindrà com a domicili la ciutat del seu president, sense perjudici d'instal·lar seus i realitzar les seves activitats en qualsevol part del territori del Principat de Catalunya.

Durada i membres:
La seva durada serà indefinida i el número de seus col·legiats il·limitat

ARTICULO 2°:

Finalitats.

El "Col·legi d'Advocats de Catalunya" té per objecte promoure la formació de nous advocats a tot el Principat mitjançant exàmens sobre lleis, el desenvolupament de la professió d'advocat, el seu exercici regular i correcte i el benestar dels seus membres i ciutadans del Principat en assumptes judicials.

Deures del Col·legi:
a)
Vetllar per la bona conducta professional de seus col·legiats formulant les recomanacions que estimi necessàries per a candidats al Tribunal d'Apel·lació de Catalunya.
b) Prestar ajut a seus col·legiats i ciutadans del Principat en forma de defensa davant de qualsevol acusació.
c) Dictar per a seus col·legiats normes relacionades amb l'honor professional.
d) Atorgar o discernir premis o recompenses a obres jurídiques que es publiquin al Principat de Catalunya.
e) Realitzar estudis per perfeccionar el coneixement del Dret.
f) Proposar a les autoritats que correspongui, projecte de modificacions legals o reglamentàries i formular recomanacions per a la millora de l'Administració de Justícia.
g) Representar els col·legiats i ciutadans de Catalunya que el sol·licitin, tant en els judicis|senys de primera instància com en les apel·lacions davant del Tribunal d'Apel·lació.
h) Mantenir Biblioteques Jurídiques i publicar obres que tendeixin al desenvolupament dels estudis jurídics.
i) Crear i mantenir oficines per a consultes i atenció jurídica de persones alienes al Col·legi.
j) Denunciar o deduir querella davant de la Justícia Ordinària per tot acte que arribi a coneixement del Consell General i que sigui constitutiu de l'absència d'imparcialitat del col·legiat en els processos en què participi com tal.

TITULO II
Dels col·legiats, normes, mesures disciplinàries i recursos.

ARTICULO 3°:

Pertanyeran al Col·legi, tots els ciutadans catalans que, complint amb els requisits que s'assenyalaran, ingressin a ell i s'inscriguin en els seus registres.

Requisits d'ingrés:
a)
Sol·licitar l'ingrés de forma voluntària i a títol personal.
b) Convertir-se en Advocat mitjançant els necessaris exàmens sobre lleis i les seves correctes aplicacions.
c) Obtenir l'aprovació del seu ingrés pel Consell General després de la revisió dels esmentats exàmens.
d) Prestar jurament o promesa de respectar les normes estatutàries i reglamentàries del Col·legi, els principis d'ètica i els deures de la professió d'advocat.

ARTICULO 4t:

Obligacions dels col·legiats :
a)
Complir amb la funció pròpia de la professió d'advocat de ser un servidor de la justícia i un col·laborador de la seva administració i defensar diligentment, amb estricta afecció a les normes jurídiques i morals, els drets dels seus clients.
b) Conèixer i complir els Estatuts del Col·legi i els Reglaments que dicti el Consell General havent de vetllar pel respecte de les seves disposicions.
c) Acudir a les reunions que es convoquin i cooperar en nom de l'èxit de la tasca del Col·legi.
d) Exercir les funcions i comissions que els encomani el Consell General o el President, en el seu cas, llevat d'excusa legítima.
e) Firmar el Llibre de Registre de Col·legiats i donar avís al Secretari del seu canvi de domicili i qualsevol altra variació de les seves dades personals que alterin la inscripció inicial.

ARTICULO 5°:

Drets dels col·legiats:
a)
Elegir les autoritats del Col·legi i ser elegits com tals, de conformitat a les normes respectives.
b) Sol·licitar del Col·legi el seu ajut en cas d'abús a l'exercici professional.
c) Formular, d'acord amb el Reglament, peticions i pronunciaments sobre matèries d'interès professional.
d) Gaudir de tots els beneficis que, d'acord amb aquests Estatuts, siguin establerts al Reglament.

ARTICULO 6°:

Cessació dels membres:

Els membres perdran la seva qualitat de tal per mort, per renúncia, per pèrdua del seu títol d'advocat o per expulsió acordada pels dos terços dels membres del Consell General.
Els membres podran renunciar a la seva qualitat de col·legiats; tanmateix, no podran fer-ho ni la seva renúncia serà cursada mentre existeixi acusació o denúncia pendent en seu contra, relacionada amb la seva conducta professional.

ARTICULO 7°:

Normes:

Els socis estaran sotmesos a la jurisdicció, disciplinària del Col·legi, d'acord amb les normes que més endavant s'indiquen.
Les mesures disciplinàries a què es refereixen aquests Estatuts s'estableixen sense perjudici de les mesures disciplinàries que el Col·legi o els seus Consellers o el seu Consell pugui imposar en ús d'atribucions que els atorgui alguna Llei actualment vigent, o que es dicti en el futur relativa a l'ètica Profesional.

Mesures disciplinàries:
a)
Amonestació escrita: Primera amonestació.
b) Censura per escrit: Segona amonestació.
c) Suspensió: No podrà excedir d'un mes, per prolongar la seva durada es requerirà d'un quòrum d'almenys, dos terços dels Consellers en exercici. Aquesta mesura no alliberarà el col·legiat de complir amb les seves obligacions envers el Col·legi.
d) Expulsió: s'aplicarà a aquell col·legiat que incorregués en incompliment greu de les seves obligacions o realitzés un fet qualificat de greu infracció a l'ètica professional. Serà decidida pel Consell General amb l'acord de dos terços dels seus membres en exercici.

Aquestes mesures s'aplicaran per l'organisme respectiu d'acord amb la gravetat de la infracció comesa. I podrà a més ordenar-se la publicitat de la sanció.
Les mesures disciplinàries seran aplicades pels Consells Regionals respectius, a excepció de la mesura d'expulsió, que només podrà ser aplicada pel Consell General.
El Reglament determinarà les normes sobre audiències, defensa, admissió de proves i en general, les que no corresponguin a un procediment degut. Cap mesura disciplinària no podrà ser aplicada sense subjecció a les esmentades normes.
El desistiment o la retractació escrita, no obsten a l'exercici de la jurisdicció disciplinària sense perjudici que tals efectes, puguin disminuir l'efecte de la sanció.

Recursos de les mesures disciplinàries:
El col·legiat que fos sancionat en virtut de les mesures disciplinàries, podrà recórrer per via de revisió davant del mateix Consell que aquest modifiqui o deixi sense efecte l'error, sempre que aquest recurs es fundi en falta d'emplaçament, error de fet o nous antecedents o circumstàncies que puguin provar-se amb documents no considerats en la resolució la revisió de la qual se sol·licita. Si no es presentés alguna d'aquestes causals es declararà improcedent el recurs.
El termini per deduir aquest recurs serà de 7 dies comptats des de la notificació de l'error recorregut.

TITULO III
Estructura, modificació de l'Estatut i Dissolució del Col·legi:

ARTICULO 8°:

Estructura:
1)
Assemblea General: reunió general dels col·legiats convocats d'acord amb les normes establertes a l'Estatut i al Reglament INterno del Col·legi, en la qual cada assistent tindrà veu i vot.
Podrà ser Ordinària o Extraordinària.
Serà Ordinària la que es convoqui per als finals de gestió en la qual el Consell General presentarà una Memòria de la tasca del Col·legi durant la gestió precedent.
Serà Assemblea Extraordinària la que es convoqui a iniciativa del Consell General, de tres Consellers locals o a sol·licitud escrita i firmada per, al menys, 10 dels col·legiats.
Només es tractaran les següents matèries i hauran d'assenyalar-se en la Convocatòria:

a) La reforma als Estatuts del Col·legi per a la posterior presentació del projecte abans les Corts Catalanes.

b) La dissolució de l'Associació.

2) President: Representant legal del Col·legi en tot allò que els Estatuts no deleguin expressament al Directori o Consell com a tal o a les Assemblees Generals.
3) Vicepresident: Col·laborarà amb el President en les matèries que a aquest correspon. El Vicepresident tindrà al seu càrrec la supervisió del Secretari del Col·legi.
4) Secretari: Treballarà sota les directrius i supervisió del President i del Vicepresident.
5) Consell General: Administrarà el Col·legi d'Advocats de Catalunya i realitzarà les finalitats establertes en aquests Estatuts. Es compondrà del President, Vicepresident i els Consellers Locals.
6) Representants locals: direcció i funcionament del Col·legi als seus respectius territoris, sota la tutela i dependència del Consell General.

L'anterior és sense perjudici dels departaments, comissions i comitès que s'estableixen en aquests Estatuts o que es creuen per al seu millor funcionament.

ARTICULO 9è:

Modificació de l'Estatut:

Només per acord adoptat per l'Assemblea General Extraordinària, la que s'haurà de celebrar complint amb totes les formalitats que estableix el Reglament Intern del Col·legi. Amb la posterior sanció per part de les Corts Catalanes.


ARTICULO 10è:

Dissolució del Col·legi d'Advocats de Catalunya:

Només podrà recordar per la majoria dels associats del Principat de Catalunya, en una Assemblea General Extraordinària convocada pel Consell General per a aquest exclusiu efecte.
En cas que s'acordés la dissolució del Col·legi, el President s'encarregarà de passar els seus documents on disposi les Corts Catalanes.

Disposicions transitòrias:

Disposició Transitòria 1a:

Es faculta els creadors d'aquest Estatut, perquè elevin abans les Corts Catalanes la revisió del mateix, quedant autoritzats i compromesos a acceptar i introduir modificacions si l'autoritat competent l'estima convenient o necessari.

Disposició transitòria 2a:
En la primera elecció de Consellers del Consell General que correspongui dur a terme posteriorment a l'entrada en vigor d'aquests Estatuts s'elegiran tants Consellers com càrrecs siguin necessaris per completar el nombre de membres del Consell General.


Estatut redactat, modificat i aprovat per la totalitat dels seus creadors:
Javiera Basaurt de la Olla de Tarragona
Drlisandro de Barcelona
Lulu Bathory (Lulu29) de Lleida

A 14 de III de 1457 al Principat de Catalunya.
Tornar a dalt Ir abajo
 
T2/6S
Tornar a dalt 
Pàgina 1 de 1

Permisos d'aquest fòrum:No pots respondre a temes en aquest fòrum
Palau de Pedralbes / Palacio de Pedralbes  :: Corts Catalanes :: Corts Catalanes / Cortes Catalanas :: Arxiu de les Corts Catalanes / Archivo de las Cortes Catalanas-
Canviar a: