Palau de Pedralbes / Palacio de Pedralbes
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Palau de Pedralbes / Palacio de Pedralbes

Palacio de Pedralbes / Palau de Pedralbes
 
ÍndexÍndex  PortalPortal  ForoForo  Últimas imágenesÚltimas imágenes  NormasNormas  CercarCercar  Registrar-seRegistrar-se  Iniciar Sessió  Regnes RenaixentsRegnes Renaixents  Reinos RenacientesReinos Renacientes  

 

 Tema de la sesión.

Ir abajo 
AutorMissatge
RosieF
Miembro
Miembro
RosieF


Cantidad de envíos : 744
Edad : 108
Fecha de inscripción : 12/05/2007

Tema de la sesión. Empty
MissatgeAssumpte: Tema de la sesión.   Tema de la sesión. EmptyDs Des 11 2010, 09:21

Cita :
Codi Penal del Principat de Catalunya

Preàmbul

La justícia al Principat de Catalunya es regirà a partir d'avui per aquest codi, que vol representar els esforços del Govern de la Generalitat i dels ciutadans del Principat per la justícia i la defensa dels catalans honrats.


Títol Preliminar. Aspectes generals

Article I. Les infraccions es dividiran en quatre tipus diferents: faltes, delictes lleus, delictes greus i delictes molt greus.

Article II. El Tinent de Policia s'encarregarà de les faltes i el Jutge jutjarà tot tipus de delictes. El Tinent de Policia pot decidir tramitar una falta com a delicte lleu, entenent com a falta al primer delicte d'estafa o especulació comès per un menor d'edat*.

Article III. Es guardarà un registre de tots els casos en els Arxius del Tribunal de Catalunya situats a la seu del Govern de la Generalitat, al Palau de Pedralbes.

Article IV. Tots els ciutadans tenen el deure de conèixer la llei i el Govern de la Generalitat té el deure de difondre-la.

Article V. Tot ciutadà té el deure d'aportar les proves d'un delicte, si els són requerides pel jutge, el fiscal o un Tinent de Policia i han de ser aportades en una de les llengües permeses al Principat de Catalunya.

Article VI. L'acusat pot demanar que es reobri el seu cas i es tramiti com a delicte en cas de no estar d'acord amb la resolució del Tinent de Policia en el cas de les faltes o amb la resolució judicial en cas d'haver arribat a judici. En el primer cas, haurà de cursar la sol•licitud al Prefecte dels Mariscales en el termini de 5 dies a partir de la data en què es va cometre el possible delicte. En el segon cas, haurà de cursar la sol•licitud al Tribunal d'Apel•lació de Catalunya en el termini de 7 dies a partir de la data de la resolució.

Article VII. La noció de reincidència inclourà fets succeïts en altres comtats amb els quals el Principat de Catalunya hagi signat tractats judicials.


Títol Primer. L'especulació

Article VIII. La Llei del Comerç defineix, en el seu Títol I, el concepte d'especulació.

Article IX. Si es comet un acte d'especulació es pot solucionar venent immediatament el producte al mateix preu i presentant les proves de compra i venda al Tinent de Policia.

Article X. Si un ciutadà vol vendre una mercaderia que no és fruit del propi treball i no té proves de com la va obtenir, pot fer-ho sense cometre cap infracció amb permís del Tinent de Policia, i al preu que aquest imposi, que haurà de ser notablement inferior als preus habituals d'aquest producte.

Article XI. Els tipus d'infracció es classificaran segons la seva naturalesa tal i com es descriu a continuació.
a) Serà considerat falta tota primera especulació comesa per nivells 0 sense antecedents.
b) Serà considerat delicte lleu tota especulació en què la quantitat total de compra o venda sigui menor o igual a 25 escuts.
c) Serà considerat delicte greu tota especulació en que la quantitat total de compra o venda sigui superior a 25 escuts.

Article XII. Les penes consistiran en la devolució de l'import equivalent al benefici obtingut més els imports següents:
a) Delicte lleu: de 5 a 10 escuts per nivells 0 i 1, de 10 a 20 escuts per nivells 2 o superior.
b) Delicte greu: de 20 a 40 escuts per nivells 0 i 1, de 30 a 50 escuts per nivells 2 o superior.

Article XIII. El jutge considerarà com agreujants la reincidència en el mateix delicte. Així mateix, considerarà com atenuants les accions que l'acusat hagi emprès per esmenar el seu error.


Títol Segon. La Estafa

Article XIV. La venda de béns per un preu superior a un preu màxim o inferior a un preu mínim serà considerada estafa.

Article XV. Els Ajuntaments o el Govern del Principat de Catalunya podran establir, mitjançant decret municipal els primers i mitjançant decret comtal els segons, limitacions en els preus de venda dels productes. En aquelles situacions en que els decrets es superposesin, el decret comtal prevaldrà sobre el municipal.

Article XVI. Els tipus d'infracció es classificaran segons la seva naturalesa tal i com es descriu a continuació.
a) Serà considerat falta tota estafa comesa per nivells 0 sense antecedents.
b) Serà considerat delicte lleu tota estafa amb un benefici inferior a 25 escuts.
c) Serà considerat delicte greu tota estafa amb un benefici igual o superior a 25 escuts.

Article XVII. Les penes consistiran en la devolució de l'import equivalent al benefici obtingut més els imports següents:
a) Delicte lleu: de 5 a 10 escuts per nivells 0 i 1, de 10 a 20 escuts per nivells 2 o superior.
b) Delicte greu: de 20 a 40 escuts per nivells 0 i 1, de 30 a 50 escuts per nivells 2 o superior.

Article XVIII. El jutge considerarà com agreujants la reincidència en el mateix delicte. Així mateix, considerarà com atenuants les accions que l'acusat hagi emprès per esmenar el seu error.


Títol Tercer. L'esclavisme

Article XIX. La contractació per un salari menor a l'estipulat per el Govern de la Generalitat serà considerada esclavisme.

Article XX. Els tipus d'infracció es classificaran segons la seva naturalesa tal i com es descriu a continuació.
a) Serà considerat delicte lleu quan l'acusat no sigui reincident.
b) Seran considerats delicte greu aquells casos d'esclavisme on l'acusat sigui reincident.

Article XXI. Les penes consistiran en la devolució de l'import equivalent al benefici obtingut més els imports següents:
a) Delicte lleu: de 5 a 10 escuts per nivells 1, de 10 a 20 escuts per nivells 2 o superior.
b) Delicte greu: de 20 a 40 escuts per nivells 1, de 30 a 50 escuts per nivells 2 o superior.


Títol Quart. La pertorbació de l'ordre públic

Article XXII. Les següents accions seran considerades desordre públic:
a) L'amenaça contra el Principat, les seves ciutats o les seves institucions.
b) El robatori o intent de robatori.
c) Robatori amb crim de sang.
d) Crim de sang.
e) Totes aquelles qualificades com a tal per una llei o estatut

Article XXIII. Tot acte de desordre públic serà considerat delicte greu si no hi ha reincidència i molt greu si n'hi ha; excepte els robatoris o intents de robatori, que seran considerats sempre molt greus.

Article XXIV. Les següents penes hauran de ser imposades:
a) Delicte greu: de 20 a 50 escuts (serà proporcional als recursos i nivell de l'acusat) i els dies de presó que corresponguin segons la Carta del Jutge. Si hi ha atenuants no s'aplicarà la pena de presó.
b) Delicte molt greu: de 50 a 80 escuts (serà proporcional als recursos i nivell de l'acusat) i els dies de presó que corresponguin segons la Carta del Jutge.
c) La pena de mort es podrà pronunciar si l'acusat va cometre un crim d'extrema gravetat o si l'acusat reincideix contínuament.

Article XXV. El jutge considerarà com agreujants els antecedents penals. Així mateix, considera com a atenuants el penediment de l'acusat.


Títol cinquè. La traïció i alta traïció

Article XXVI. Es consideren traïció les següents accions:
a) Per part dels membres del Govern de la Generalitat, divulgar pública o privadament qualsevol informació referida a l'Economia, l'Exèrcit o la Diplomàcia del Principat, així com qualsevol altra informació interna que comprometi d'alguna manera la seguretat i el benestar general al Principat de Catalunya, llevat que es compti amb autorització del Governador.
b) Aquells actes que tinguin com a objectiu la desestabilització de l'economia del Comtat; incloent l'impagament dels impostos estipulats pels Ajuntaments o per altres institucions del Principat, sempre que existeixi una normativa local o general, que reguli el procediment de comunicació del deute i les vies per satisfer els impostos impagats.
c) Negar-se a sotmetre's a una decisió del Govern de la Generalitat, l'ajuntament o una resolució judicial.
d) La reincidència en una mateixa figura delictiva, a partir del tercer judici, inclòs; a excepció d'intent de robatori, robatori, robatori amb delicte de sang i delicte de sang, a partir del segon judici, inclòs.
e) L'incompliment del que estableix l'Article V.
f) Totes aquelles qualificades com a tal per una llei o estatut

Article XXVII. Es consideren alta traïció les següents accions:
a) L'assalt d'un ajuntament o la crida a fer-ho, excepte si es fa amb permís del Governador o del Príncep.
b) L'assalt del castell comtal o la crida a fer-ho, excepte si es fa amb permís del Príncep (o en cas de no haver-n’hi, de les Corts)
c) Comunicar informació confidencial a un govern estranger o una organització criminal.
d) La crida a la rebel•lia, la no comunicació al consell informacions capitals per a la seguretat del comtat, o de negar-se a sotmetre's a una decisió del consell, del Governador o del Jutge per part d'un membre del Govern de la Generalitat, d'un alcalde o qualsevol altre funcionari públic (tinents, sergents...)
e) La reincidència en delictes de Traïció, a partir del segon judici, inclòs.
f) La corrupció en els càrrecs públics.
g) Totes aquelles qualificades com a tal per una llei o estatut


Article XXVIII. La traïció és un delicte molt greu i està penada amb una pena de presó d'entre 1 i 3 dies, podent ser de 4 a 10 dies de presó en casos d'alta gravetat en funció de l'establert en la Carta del Jutge, i una forta multa. En el cas d'impagament d'impostos, la multa i la pena de presó han de ser proporcionals a la quantitat que s'adeuda i cal demostrar prèviament que s'ha advertit al deutor de la quantitat que deu

Article XXIX. L'alta traïció és un delicte molt greu i està penada amb la presó, el desterrament o la mort, segons l'establert en la Carta del Jutge.


Títol Sisè. Les multes

Article XXX. A criteri del Jutge i tenint en compte les preferències de l'acusat, les multes podran cobrar tant en efectiu com en dies seguits de treball per a la comunitat, sent aquest el treball a les mines o en el voluntariat per al cos de mariscals en defensa les ciutats.

i) Les multes que es paguin en efectiu es pagaran immediatament i al comptat al jutjat.
ii) El pagament de les multes realitzat a través de treballs per a la comunitat es demostrarà mitjançant prova diària de l'ocupació i una prova global al final dels dies de treball. En cas de no complir la sentència establerta, s'obrirà judici a l'acusat per Traïció segons allò establert en l'Article XXVI /d, sense possibilitat de complir una segona sentència mitjançant treball per la comunitat.

Article XXXI. Les multes per falta es pagaran sempre mitjançant una compra acordada amb la víctima i demostrada davant l'oficina de policia de la ciutat. En cas d'impagament, s'iniciarà judici segons l'establert en aquest Codi Penal.

Article XXXII. La quantia de les multes és merament orientativa i amb el propòsit d'homogeneïtzar els processos judicials. El Jutge té plena llibertat per aplicar les penes que consideri justes, sempre dins de l'establert per la Carta del Jutge.

Títol Setè. La prescripció de les faltes i els delictes

Article XXXIII. Les faltes i delictes d'esclavatge prescriuen als 6 mesos d'haver-se comès.

Article XXXIV. Els delictes d'estafa per incompliment d'un decret de preus màxims o mínims i en els quals el benefici obtingut sigui menor a 5 escuts prescriuran als 6 mesos, llevat del cas que la persona en qüestió tingui antecedents per estafa ( haver estat trobat culpable d'estafa en judicis anteriors).

Article XXXV. Els delictes de desordre públic, traïció i alta traïció no prescriuen.

Article XXXVI. Les faltes i delictes prescrits no es poden tenir en compte com antecedents a l'hora de qualificar un delicte posterior.

Disposició transitòria
A partir de l'entrada en vigor d'aquesta llei, les denúncies tramitades a fiscalia relacionades amb faltes i delictes que es poguessin acollir al que preveu el títol setè i que no s'estiguin jutjant, s'hauràn d'arxivar sense demora. Correspon al fiscal fer aquesta tasca i informar als denunciats que la denúncia s'ha arxivat.


Disposició final
Aquest Codi Penal substituirà a l’anterior a partir del moment de la seva aprovació per part de les Corts del Principat de Catalunya.

A Tortosa, a 9 de desembre de 1458
Hanseatic de Tramuntana, molt honorable President de la Generalitat

[Solamente los administradores pueden ver esta imagen]

Cita :

[size=150]Código Penal del Principado de Catalunya[/size]

Preámbulo

La justicia en el Principado de Catalunya se regirá a partir de hoy por este código, que quiere representar los esfuerzos del Gobierno de la Generalitat y de los ciudadanos del Principat por la justicia y la defensa de los catalanes honrados.


Título Preliminar. Aspectos generales

Artículo I. Las infracciones se dividirán en cuatro tipos diferentes: faltas, delitos leves, delitos graves y delitos muy graves.

Artículo II. El Teniente de Policía se encargará de las faltas y el Juez juzgará todos los tipos de delitos. El Teniente de Policía puede decidir tramitar una falta como delito leve, entendiendose como falta al primer delito de estafa o especulación cometido por un menor de edad*.

Artículo III. Se guardará un registro de todos los casos en los Archivos del Tribunal de Catalunya situados en la sede del Gobierno de la Generalitat, el Palacio de Pedralbes.

Artículo IV. Todos los ciudadanos tienen el deber de conocer la ley y el Gobierno de la Generalitat tiene el deber de difundirla.

Artículo V. Todo ciudadano tiene el deber de aportar las pruebas de un delito, si les son requeridas por el Juez, el Fiscal o un Teniente de Policía y deben ser aportadas en una de las lenguas permitidas en el Principat de Catalunya.

Artículo VI. El acusado puede pedir que se reabra su caso y se tramite como delito si no está de acuerdo con la resolución del Teniente de Policía en el caso de las faltas o con la resolución judicial en caso de haber llegado a juicio. En el primer caso, deberá cursar la solicitud al Prefecto de los Mariscales en el plazo de 5 días a partir de la fecha en que se cometió el posible delito. En el segundo caso, deberá cursar la solicitud al Tribunal de Apelación de Catalunya en el plazo de 7 días a partir de la fecha de la resolución.

Artículo VII. La noción de reincidencia incluirá hechos sucedidos en otros condados con los que el Principado de Catalunya haya firmado tratados judiciales.


Título Primero. La especulación

Artículo VIII. La Ley del Comercio define, en su Título I, el concepto de especulación.

Artículo IX. Si se comete un acto de especulación puede subsanarse vendiendo inmediatamente el producto al mismo precio y presentando las pruebas de compra y venta al Teniente de Policía.

Artículo X. Si un ciudadano desea vender una mercancía que no es fruto del propio trabajo y no tiene pruebas de cómo la obtuvo, puede hacerlo sin cometer ninguna infracción con permiso del Teniente de Policía, y al precio que este imponga, que deberá ser notablemente inferior a los precios habituales de dicho producto.

Artículo XI. Los tipos de infracción se clasificarán según su naturaleza tal y como se describe a continuación.
a) Será considerado falta toda primera especulación cometida por niveles 0 sin antecedentes.
b) Será considerado delito leve toda especulación cuyo monto total de compra o venta sea menor o igual a 25 escudos.
c) Será considerado delito grave toda especulación cuyo monto total de compra o venta sea mayor a 25 escudos.

Artículo XII. Las penas consistirán en la devolución del importe equivalente al beneficio obtenido más los siguientes importes:
a) Delito leve: de 5 a 10 escudos para niveles 0 y 1, de 10 a 20 escudos para niveles 2 o superior.
b) Delito grave: de 20 a 40 escudos para niveles 0 y 1, de 30 a 50 escudos para niveles 2 o superior.

Artículo XIII. El Juez considerará como agravantes la reincidencia en el mismo delito. Asimismo, considerará como atenuantes las acciones que el acusado haya emprendido para enmendar su error.


Título Segundo. La Estafa

Artículo XIV. La venta de bienes por un precio superior a un precio máximo o inferior a un precio mínimo será considerada estafa.

Artículo XV. Los Ayuntamientos o el Gobierno del Principat de Catalunya podrán establecer, mediante decreto municipal los primeros y mediante decreto condal los segundos, limitaciones en los precios de venta de los productos. En aquellas situaciones en que los decretos se superpusieran, el decreto condal prevalecerá sobre el municipal.

Artículo XVI. Los tipos de infracción se clasificarán según su naturaleza tal y como se describe a continuación.
a) Será considerado falta toda estafa cometida por niveles 0 sin antecedentes.
b) Será considerado delito leve toda estafa con un beneficio inferior a 25 escudos.
c) Será considerado delito grave toda estafa con un beneficio igual o superior a 25 escudos.

Artículo XVII. Las penas consistirán en la devolución del importe equivalente al beneficio obtenido más los siguientes importes:
a) Delito leve: de 5 a 10 escudos para niveles 0 y 1, de 10 a 20 escudos para niveles 2 o superior.
b) Delito grave: de 20 a 40 escudos para niveles 0 y 1, de 30 a 50 escudos para niveles 2 o superior.

Artículo XVIII. El Juez considerará como agravantes la reincidencia en el mismo delito. Asimismo, considerará como atenuantes las acciones que el acusado haya emprendido para enmendar su error.


Título Tercero. El esclavismo

Artículo XIX. La contratación por un salario menor al estipulado por el Gobierno de la Generalitat será considerada esclavismo.

Artículo XX. Los tipos de infracción se clasificarán según su naturaleza tal y como se describe a continuación.
a) Será considerado delito leve cuando el acusado no sea reincidente.
b) Serán considerados delito grave aquellos casos de esclavismo donde el acusado sea reincidente.

Artículo XXI. Las penas consistirán en la devolución del importe equivalente al beneficio obtenido más los siguientes importes:
a) Delito leve: de 5 a 10 escudos para niveles 1, de 10 a 20 escudos para niveles 2 o superior.
b) Delito grave: de 20 a 40 escudos para niveles 1, de 30 a 50 escudos para niveles 2 o superior.


Título Cuarto. La perturbación del orden público

Artículo XXII. Las siguientes acciones serán consideradas desorden público:
a) La amenaza contra el Principado, sus ciudades o sus instituciones.
b) El robo o intento de robo.
c) Robo con crimen de sangre.
d) Crimen de sangre.
e) Todos aquellos que sean considerados como tal por una ley o estatuto


Artículo XXIII. Todo acto de desorden público será considerado delito grave si no hay reincidencia y muy grave si la hay; excepto los robos o intentos de robo, que serán considerados siempre muy graves.

Artículo XXIV. Las siguientes penas deberán ser impuestas:
a) Delito grave: de 20 a 50 escudos (será proporcional a los recursos y nivel del acusado) y los días de prisión que correspondan según la Carta del Juez. Si hay atenuantes no se aplicará la pena de prisión.
b) Delito muy grave: de 50 a 80 escudos (será proporcional a los recursos y nivel del acusado) y los días de prisión que correspondan según la Carta del Juez.
c) La pena de muerte se podrá pronunciar si el acusado cometió un crimen de extrema gravedad o si el acusado reincide continuamente.

Artículo XXV. El Juez considerará como agravantes los antecedentes penales. Asimismo, considerará como atenuantes el arrepentimiento del acusado.


Título quinto. La traición y alta traición

Artículo XXVI. Se consideran traición las siguientes acciones:
a) Por parte de los miembros del Gobierno de la Generalitat, el divulgar publica o privadamente cualquier información referida a la Economía, el Ejercito o la Diplomacia del Principado, asi como cualquier otra información interna que comprometa de algun modo la seguridad y el bienestar general en el Principado de Cataluña, salvo que se cuente con autorización del Gobernador.
b) Aquellos actos que tengan como objetivo la desestabilización de la economia del condado; incluyendo el impago de los impuestos estipulados por los Ayuntamientos o por otras instituciones del Principado, siempre y cuando exista una normativa local o general, que regule el procedimiento de comunicación de la deuda y las vias para satisfacer los impuestos adeudados
c) Negarse a someterse a una decisión del Gobierno de la Generalitat, del ayuntamiento o a una resolución judicial.
d) La reincidencia en una misma figura delictiva, a partir del tercer juicio, incluido; a excepción de intento de robo, robo, robo con delito de sangre y delito de sangre, a partir del segundo juicio, incluido.
e) El incumplimiento de lo establecido en el Artículo V.
f) Todos aquellos que sean considerados como tal por una ley o estatuto

Artículo XXVII. Se consideran alta traición las siguientes acciones:
a) El asalto de un ayuntamiento o de llamar a hacerlo, excepto si se hace con permiso del Gobernador o del Príncipe.
b) El asalto del castillo condal o de llamar a hacerlo, excepto si se hace con permiso del Príncipe (o en caso de no haber, de las Cortes)
c) Comunicar información confidencial a un gobierno extranjero o una organización criminal
d) El llamamiento a la rebeldía, la no comunicación al consejo informaciones capitales para la seguridad del condado, o de negarse a someterse a una decisión del consejo, del Gobernador o del Juez por parte de un miembro del Gobierno de la Generalitat, de un alcalde o cualquier otro funcionario público (tenientes, sargentos…)
e) La reincidencia en delitos de Traición, a partir del segundo juicio, incluido.
f) La corrupción en los cargos públicos.
g) Todos aquellos que sean considerados como tal por una ley o estatuto


Artículo XXVIII. La traición es un delito muy grave y está penada con una pena de prisión de entre 1 y 3 días, pudiendo ser de 4 a 10 días de prisión en casos de alta gravedad en función de lo establecido en la Carta del Juez, y una fuerte multa.En el caso de impago de impuestos, la multa i la pena de prisión han de ser proporcionadas a la cantidad adeudada y es necesario demostrar que previemanete se ha advertido al deudor de cual es la cantidada adeudada.


Artículo XXIX. La alta traición es un delito muy grave y está penada con la prisión, el destierro o la muerte, según lo establecido en la Carta del Juez.


Título Sexto. Las multas

Artículo XXX. A criterio del Juez y teniendo en cuenta las preferencias del acusado, las multas podrán cobrarse tanto en efectivo como en días seguidos de trabajo para la comunidad, consistiendo éste en el trabajo en las minas o en el voluntariado para el cuerpo de mariscales en defensa de las ciudades.

i) Las multas que se paguen en efectivo se pagarán inmediatamente y al contado en el juzgado.
ii) El pago de las multas realizado en trabajos para la comunidad se demostrará mediante prueba diaria de la ocupación y una prueba global al final de los días de trabajo. En caso de no cumplir la sentencia establecida, se abrirá juicio al acusado por Traición según lo establecido en el Artículo XXVI/d, sin posibilidad de cumplir una segunda sentencia mediante trabajo para la comunidad.

Artículo XXXI. Las multas por falta se pagarán siempre mediante una compra acordada con la víctima y demostrada ante la oficina de policia de la ciudad. En caso de impago, se iniciará juicio según lo establecido en este Código Penal.

Artículo XXXII. La cuantía de las multas es meramente orientativa y con el propósito de homogeneizar los procesos judiciales. El Juez tiene plena libertad para aplicar las penas que considere justas, siempre dentro de lo establecido por la Carta del Juez.

Título Séptimo. La prescripción de las faltas y los delitos

Artículo XXXIII. Las faltas y delitos de esclavitud prescriben a los 6 meses de haberse cometido.

Artículo XXXIV. Los delitos de estafa por incumplimiento de un decreto de precios máximos o mínimos y en los cuales el beneficio obtenido sea menor a 5 escudos prescribirán a los 6 meses, salvo el caso que la persona en cuestión tenga antecedentes por estafa ( haber sido encontrado culpable de estafa en juicios anteriores).

Artículo XXXV. Los delitos de desorden público, traición y alta traición no prescriben.

Artículo XXXVI. Las faltas y delitos prescritos no se pueden tener en cuenta como antecedentes a la hora de calificar un delito posterior.

Disposición transitoria
A partir de la entrada en vigor de esta ley, las denuncias tramitadas en fiscalía relacionadas con faltas y delitos que se pudieran acoger al que prevé el título séptimo y que no se estén juzgando, se tendran que archivar sin demora. Corresponde al fiscal hacer esta tarea e informar a los denunciados que la denuncia se ha archivado.



Disposición final

Este Código Penal sustituirá al anterior a partir del momento de su aprovación por parte de las Cortes del Principat de Catalunya.

En Tortosa, a 9 de diciembre de 1458
Hanseatic de Tramuntana, molt honorable President de la Generalitat

[Solamente los administradores pueden ver esta imagen]
Tornar a dalt Ir abajo
 
Tema de la sesión.
Tornar a dalt 
Pàgina 1 de 1
 Temas similares
-
» Tema de la Sessió / Tema de la Sesión
» Tema de la sesión.
» Tema de la sesión.
» Tema de la Sesión
» Tema de la sesión.

Permisos d'aquest fòrum:No pots respondre a temes en aquest fòrum
Palau de Pedralbes / Palacio de Pedralbes  :: Corts Catalanes :: XII Període - XII Período :: II Sessió - II Sesión-
Canviar a: